Тофу в кулінарії: як зробити традиційні страви смачнішими?

У середині минулого століття на прилавки магазинів нашої країни потрапив абсолютно новий продукт китайського походження – сир тофу. Незвична страва спочатку викликала стриманий інтерес, адже інформації про неї було дуже мало. Але з часом сир став користуватися гарним попитом і перейшов із розряду «дивних» в розряд делікатесів вегетаріанських і дієтичних продуктів.

Соєвий сир тофу не має вираженого смаку, його навіть можна назвати прісним. Те ж стосується і запаху. Однак соєвий сир володіє однією дуже чудовою властивістю – переймати смак інших продуктів. Тому страви з тофу можуть бути різноманітними – кислими, солоними, пряними, солодкими і т. д. Такий сир добре поєднується із абсолютно різними інгредієнтами, його можна тушкувати, смажити, запікати, варити, маринувати додавати в салати, супи, десерти і т. д. Наприклад, якщо тофу закоптити, за смаком його складно  відрізнити від шинки, а після змішування його з какао і цукром – вийде прекрасний вершково-шоколадний крем. Способи застосування соєвого сиру в кулінарії різноманітні і обмежуються лише фантазією кухаря.

Смачних вам експериментів!