Суп з тофу і печерицями

Суп з тофу і печерицями
Легкий та смачний супчик можна приготувати саме з використанням тофу та грибів. Ця страва стане улюбленою у вашій родині, особливо, у період посту!

СКЛАДОВІ
• 1 л овочевого бульйону або води
• 200 г тофу
• 200 г печериць
• по половинці зеленого і жовтого солодкого перцю
• 1 стебло цибулі
• 3-4 зубчики часнику
• 1 пучок кінзи
• 2 ст. л. соєвого соусу плюс для подачі
• 1 ч. л. темної кунжутної олії плюс для подачі
• рослинна олія
• сіль

Покроковий рецепт

Крок 1
Печериці протріть серветкою, видаліть нижню тверду частину ніжки, капелюшки наріжте тонкими скибочками. Так само тонко наріжте промиту цибулю і очищений солодкий перець. Часник очистіть і наріжте кружальцями.
Крок 2
У каструлю з товстим дном влийте трохи рослинної олії, обсмажте, помішуючи, спочатку цибулю, 2 хв., потім додайте гриби і солодкий перець. Обсмажуйте 3-4 хв. Додайте часник і обсмажуйте, помішуючи, ще 1 хв.
Крок 3
Влийте в каструлю холодний бульйон або воду, доведіть на сильному вогні до кипіння. Зменшіть вогонь, додайте соєвий соус, закрийте каструлю і варіть 5-7 хв. Посоліть і поперчіть.
Крок 4
Дуже дрібно порубаєте кинзу, видаливши жорсткі кінці стебел. Всипте кинзу в суп, приправте кунжутною олією, перемішайте, знову закрийте кришкою і вимкніть вогонь. Дайте супу настоятися 15-20 хв.
Крок 5
Злегка обсушити тофу паперовими рушниками, щоб прибрати з нього залишки розсолу. Тонким гострим ножем акуратно наріжте тофу кубиками зі стороною 1 см.
Крок 6
Розлийте суп по глибоких піалах, додайте тофу, приправте ще кунжутною олією і соєвим соусом, подавайте негайно. Смачного!