Соєвий сир – джерело енергії та здоров’я

Шанувальники східної кухні, напевно, вже давно відкрили для себе сир тофу, але для більшої частини жителів нашого регіону він поки ще залишається чимось екзотичним і незрозумілим. Насправді, даний продукт є східним аналогом звичного нам сиру. Тофу – повністю рослинний продукт, а для його виготовлення використовується молоко, отримане з соєвих бобів. Незважаючи на це, даний сир з упевненістю можна назвати одним із кращих джерел білка. Саме завдяки таким якостям, тофу нерідко іменують «м’ясо без кісток».

Мабуть, найголовніша і цінна властивість тофу – це високий вміст у ньому білка, причому повноцінного, за складом близький до тваринного. Соєвий сир за кількістю наявного білка перевершує навіть такі відомі його джерела як яйця і яловичина. Але на відміну від білкових продуктів тваринного походження, які призводять до підвищення в крові рівня холестерину, тофу, навпаки – знижує його показники майже на тридцять відсотків. Тому вживання соєвого сиру може стати непоганою профілактикою безлічі хвороб пов’язаних з серцем і судинами. Однак це далеко не всі корисні властивості сиру. Розглянемо найбільш вагомі:

  • Тофу багатий вітамінами і мінералами. Серед них кальцій, залізо, вітамін Е, вітамін В 12 і ще багато інших корисних речовин.
  • Сир допомагає виводити з організму діоксин. Ця речовина сприяє розвитку ракових захворювань.
  • Калорійність сиру тофу зовсім незначна, що робить соєвий сир ідеальною їжею для бажаючих схуднути.
  • Соєвий сир містить фітоестрогени. Дані речовини є рослинним аналогом жіночих гормонів. Особливо вони корисні для представниць слабкої статі при гормональних порушеннях.
  • Тофу легко засвоюваний продукт, він покращує роботу нирок і допомагає боротися із жовчними каменями.
  • Підходить для людей, які страждають від алергії на молоко та молочні продукти тваринного походження.

Тож, смакуйте на здоров’я!