Сніданок-детокс

Сніданок-детокс
Східна мудрість говорить, що сніданок потрібно з’їсти самому. А це значить, що ранкова трапеза є найважливішою у харчуванні. Правильний сніданок зарядить ваш організм необхідною енергією, щоб ви весь день почувалися добре. Сьогодні до вашої уваги сніданок з детокс-ефектом.

СКЛАДОВІ
• 250 г тофу
• 1 великий лист водоростей норі
• 2 ст. л. несмаженого кунжуту
• соєвий соус
• темна кунжутна олія

Для смузі:
• 3 великих зелених яблука
• 1 велика м’яка груша
• 6 великих черешків селери
• 2 см свіжого кореня імбиру
• 1 лайм (лимон)
• газована вода (за бажанням)

Покроковий рецепт
Крок 1
Лист норі з вечора вийміть з упаковки, щоб він повністю висох. Вранці розкришіть його пальцями якомога дрібніше або розламайте на шматочки і подрібніть в кавомолці.
Крок 2
Обсмажте кунжутне насіння на розігрітій сухій сковорідці (1 хв.). Відразу пересипте на тарілку, щоб насіння не пересмажилося.
Крок 3
Для смузі очистіть 1 яблуко і грушу від шкірки, видаліть серцевину. Наріжте м’якоть шматочками, складіть у блендер.
Крок 4
З селери, імбиру і залишку яблук вичавіть сік за допомогою соковижималки, додайте в блендер.
Крок 5
Вимийте лайм щіткою, за допомогою терки зніміть цедру. Вичавіть з лайма сік, додайте сік і цедру в блендер. Збийте до однорідності і розлийте по склянках.
Крок 6
Викладіть тофу в мисочки, ламаючи на шматочки. Збризніть соєвим соусом і кунжутною олією, посипте норі і кунжутом і відразу ж подавайте разом зі смузі.
Смачних вам ранків і здорових буднів!