Овочі з тофу «Містер Грін» від Марії Бурмаки

Овочі з тофу «Містер Грін» від Марії Бурмаки
Складові
Тофу 100 г
Олія 30 г
Часник свіжий 10 г
Імбир свіжий 10 г
Зелений горошок (стручок) 15 г
Цукіні свіжі 50 г
Морква свіжа 20 г
Кукурудза качани свіжі 15 г
Соєві паростки св. 70 г
Бамбукові паростки мариновані 20 г
Спаржа св. 30 г
Брокколі с / м 50 г
Перець болгарський червоний 20 г
Помідори конкосе 20 г
Цибуля зелена перо 20 г
Цукор пальмовий 20 г
Соус устричний 20 г
Соєвий соус лайт 40 г
Насіння кунжуту 5 г
Рис басматті (паровий) готовий 200 г

1. Тофу обсмажуємо у фритюрі до легкого золотистого кольору (час смаження приблизно хвилина)

2. Розігріваємо сковороду і наливаємо в неї рослинну олію.

3. Кладемо в розігріту олію імбирно-часникову пасту і злегка обсмажуємо.

4. Додаємо овочеву суміш.

5. Додаємо тофу.

6. Додаємо соєвий соус.

7. Додаємо устричний соус, цукор і смажимо 2-3 хвилини.

8. У кінці кладемо зелену цибулю.

9. І додаємо соєві паростки.

Готову страву посипаємо кунжутом. Подаємо овочі з паровим рисом. Блюдо готове! Смачного!

Корисні поради
Приготування рису
Рис промиваємо і закладаємо в рисоварку з розрахунку: 1 кг рису на 1700 мл води. Наливаємо рослинну олію 40 г (столова ложка) і варимо рис до готовності. Якщо готуємо рис на плиті, все робимо так само. Коли рис закипить, збавляємо вогонь до мінімуму, накриваємо каструлю кришкою і варимо рис до готовності.
Тонкощі приготування страви
 Щоб отримати 200 г готового рису, треба узяти 80 г сухого.
 Для приготування помідорів конкосе, обшпарюємо помідори окропом, після знімаємо з них шкірку і видаляємо насіння.
 Пальмовий цукор можна замінити будь-яким іншим цукром.
 Овочі мають бути нарізані такими шматочками, щоб їх відразу можна було покласти в рот.
 Після смажіння овочі в середині повинні залишитися сирими.