Овочеві шашлики з сиром тофу

Овочеві шашлики з сиром тофу
Сезон відпочинку на природі не за горами, а це означає лише одне – час готувати смачні шашлики! Наш варіант цієї страви – це шашлички з сиром тофу та овочами, що дуже актуально в період посту та для тих, хто вже давно відмовився від споживання м´яса.

????????????????????????????????????

СКЛАДОВІ
• Помідори маленькі – 6 шт.
• Болгарський перець – 1 шт.
• Баклажани або кабачки – 1-2 шт.
• Цибуля ріпчаста – 1 шт.
• Порошок каррі – 2 ч. Л.
• Лавровий лист – 1 шт.
• Паличка кориці – 1 шт.
• Гриби – 12 шт.
• Соєвий сир тофу – 300 г
• Соєвий соус – 80 мл
• Часник – 5 зубчиків
• Рослинна олія – 50 мл
• Оцет яблучний 5% – 50 мл
• Оцет бальзамічний – 50 мл
• Цукор коричневий – 20 г

Покроковий рецепт
Крок 1. Цибулю очистити і розрізати на 8 частин, болгарський перець, соєвий сир тофу, баклажани або кабачки – на 12 частин, помідори – навпіл.
Крок 2. Тофу і гриби покласти в одну миску, а овочі – в іншу.
Крок 3. Приготувати маринад із соєвого соусу, видавленого часнику, порошку каррі, рослинного масла і яблучного оцту. Одну третину маринаду вилити в гриби, інші дві третини – в овочі. Добре перемішати і прибрати в холодильник на 12-20 годин. Бажано іноді перемішувати.
Крок 4. Нанизати овочі та гриби на шампури або дерев’яні шпажки. На кінці краще розмістити соєвий сир тофу або помідори – вони не спадають при смаженні. Запікати на вугіллі до готовності (доки овочі не стануть м’якими).
При бажанні можна подавати шашлики з кисло-солодким соусом. Наприклад, в сотейник налити бальзамічний оцет, додати цукор, лавровий лист і корицю, підігрівати на повільному вогні, постійно помішуючи, доки цукор не розчиниться.
Смачного!