Малайзійський суп

Малайзійський суп
Якщо вам захотілося чогось екзотичного і пікантного, приготуйте суп у малайзійському стилі, який може стати чи ненайулюбленішою стравою усієї родини. Незвичне поєднання компонентів в одній страві здивує своїм смаком.

СКЛАДОВІ
• 500 г великих креветок
• 200 г тофу
• 200 г рисової локшини
• 400 мл кокосового молока
• 500 мл рибного бульйону
• 3 см свіжого кореня імбиру
• 1 зубчик часнику
• 1 стручок перцю чилі
• невеликий пучок кінзи
• сік 1 лайма
• 2 ч. л. зеленої пасти каррі
• 2 ст. л. рибного соусу
• 2 ч. л. цукру
• 1 ст. л. рослинної олії
• сіль, кайенский перець
Покроковий рецепт
Крок 1
Очистити креветки, подрібнити імбир, часник і чилі. Листя кінзи дрібно нарізати. Обсмажити в каструлі в олії часник і імбир, 1 хв. Додати пасту каррі, смажити 1 хв.
Крок 2
Влити бульйон і кокосове молоко, довести до кипіння, приправити цукром, сіллю, соком лайма і рибним соусом. Варити 5 хв.
Крок 3
Залити локшину кип’ятком і залишити на 5 хв. Відкинути на друшляк. Тофу нарізати кубиками. Покласти креветки і тофу в каструлю з супом, варити 3 хв.
Крок 4
Розкласти по мисках локшину і залити супом. Посипати суп листям кінзи і подавати.