Котлетки з тофу з грибами і овочами

Котлетки з тофу з грибами і овочами
Такі вегетаріанські котлетки – або ж потрібно називати їх оладками – прекрасна альтернатива м’ясу. Смачні, ситні, красиві, корисні … Що ще необхідно для повного задоволення?

СКЛАДОВІ
• 200 г тофу
• 4 сушених шиітаке
• 1 велика морквина
• 1 невеликий не дуже гострий перець чилі
• 2 зубчики часнику
• 200 г окари соєвої (соєвий фарш)
• 4-6 стебел зеленої цибулі
• 1 ч. л. темного коричневого цукру
• 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю
• сіль, мелений білий перець
• рослинна олія
Покроковий рецепт
Крок 1
Гриби замочіть в теплій воді на 1 годину. Потім вичавіть з грибів зайву рідину, видаліть жорстку ніжку, капелюшки наріжте маленькими кубиками.
Крок 2
Моркву очистіть і наріжте такими ж дрібними кубиками – або ж натріть на крупній тертці.
Крок 3
Чилі очистіть від насіння, м’якоть дрібно наріжте. Роздавіте, очистіть і подрібніть часник. Дрібно наріжте зелену цибулю.
Крок 4
У невеликій сковороді розігрійте трохи олії, покладіть гриби, чилі, часник і морква, обсмажуйте на середньому вогні, помішуючи, 3-4 хв. За 30 сек. до кінця додайте зелену цибулю. Зніміть з вогню.
Крок 5
Тофу цілим шматком покладіть в каструльку, залийте холодною водою на палець, поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння, варіть 2 хв. Вийміть з окропу, гарненько обсушіть паперовими рушниками, потім розкришіть виделкою.
Крок 6
Змішайте тофу з покарою та іншими підготовленими інгредієнтами, додайте крохмаль і цукор. Посоліть і поперчіть.
Крок 7
У великій сковороді з товстим дном розігрійте масло шаром приблизно 3 мм. Столовою ложкою зачерпуйте масу з тофу, з грибами і овочами і викладайте на гарячу сковороду, злегка розрівнявши верх. Смажте на середньому вогні до рум’яної скоринки, приблизно 5 хв. Потім переверніть і смажте з іншого боку, ще 4-5 хв. Подавайте гарячими.