Про ТОВ “Крук”

02Багатопрофільне підприємство, головним напрямком якого являються надання послуг із зберігання зерна та виробництво кормових сумішей і продуктів переробки сої, а саме екструдованої повножирової сої, жмиха соєвого та шроту соєвого.Сьогодні сертифіко- ваний об’єм зберігання складає 27 тис. тонн.
В 2012 році TOB «КРУК» згідно Міжнародного Економічного рейтингу «ЛІГА КРАЩИХ» отримало статус «Підприємство року-2012» і відповідний Сертифікат міжнародного зразка. У 2015 році в рамках проекту «Національний бізнес-рейтинг» підприємство нагороджене Міжнародним сертифікатом «Експортер року» та почесним знаком «IMPORT EXPORT AWARD».
Початком історії підприємства можна вважати 16 лютого 1994 року. Протягом всього періоду діяльності товариство займається оптовою торгівлею зерном. На даний час використовуються новітні інноваційні технології для виготовлення кормів та кормових добавок для тваринництва, застосовуються сучасні методи переробки сої. Розроблені власні Технічні Умови на кормові суміші та кормові добавки. Тісна співпраця з Сумським Інститутом сільського господарства Північного Сходу НААН України і Київським Інститутом ветеринарної медицини НААН України проблем дослідницької діяльності в галузі кормів та кормових добавок для тваринництва допомагає у вдосконаленні цих технологій, а саме впровадження збалансованого раціону для різних видів тварин, птиці та риби.
03Підприємством налагоджені міцні партнерські стосунки з провідними імпортерами Держав Європейського Союзу, Польщі, Республіки Білорусь, Азербайджану, Узбекистану, Російської Федерації.

TOB «КРУК» пропонує широкий вибір зернових культур за доступними цінами та високої якості у відповідності з ГОСТ на внутрішньому ринку та при експорті підприємство діє за міжнародними стандартами, які забезпечують безпеку продукції та надання гарантій споживачу відносно належного виготовлення, обробки, зберігання, продажу, транспортування зернових, кормів та кормових інгредієнтів.

Соєвий жмих – продукт, отриманий в результаті переробки соевых бобів після віджимання олії з насіння сої.
04Використовуется для виготовлення повноцінних комбікормів, кормосумішей як високоякісний білковий інгридіент при відкормі с/г тварин і птиці.
Високий вміст енергії і протеїну в макусі дозволяє складати високопротеїнові і високоенергетичні раціони без застосування дорогих жирів. Використання однієї тонни соєвого жмиха, як білкового компоненту, дозволяє отримати десять тонн збалансованих за білком і амінокислотами комбікормів. Один кілограм цього продукту становить 1,18 кормових одиниць. Включення соєвої макухи в раціон дійних корів (по 1-2 кг на голову на добу) збільшує надій на 1,5-2,0 літра, а жирність молока на 0,3%.
Несучість курей-несучок зростає на 22-30%, прирости у курчат збільшуються на 7%, у підсвинків – на 5%, а приріст живої маси бройлерів і свиней сягає на 25-30% більше, ніж при звичайному вигодовуванні.
05Екструдно-пресова обробка надає соєвому жмиху приємний аромат, її добре поїдають всі види тварин.
Продукт відповідає вимогам ГОСТ 27149-95 “Жмих соєвий кормовий”.
Продукт відповідає наступним характеристикам:
– масова частка вологи – 8-10 %;
– масова частка сирого протеїну в перерахунку на суху речовину – 43-44 %;
– масова частка сирого жиру в перерахунку на абсолютно суху речовину – не більше 7-9 %;
– активність уреази – 0,1-0,3 од. рН;
– масова частка сирої клітковини – не більше 7%.

Екструдована повножирова соя є одним з найважливіших компонентів комбікормів для сільськогосподарських тварин. Оскільки використання сирої сої в раціонах обмежена внаслідок великої кількості анти поживних речовин (інгібіторів трипсину, сапонінів, гемаглютамінов та ін.). При виробництві екструдованої повножирової сої проходить дезактивація зазначених факторів, в першу чергу інгібіторів протеаз і уреази, і підвищення біологічної цінності сої. Це дає можливість збільшувати вміст білків у складі кормів.
06Таким чином, повножирна екструлована соя, перероблена на екструдерах:
– є висококалорійним, з високим вмістом протеїну, універсальним кормом, ідеальним для всіх видів тварин та птиці;
– засвоюваність протеїну в ній – більше 90%;
– характеризується високою засвоюваністю масла і, зокрема, жирних кислот, необхідних для зниження теплового стресу;
– містить велику кількість токоферолу, що додає маслу стабільність при зберіганні;
– характеризується високим вмістом основних жирних кислот – лінолевої і ліноленової – 9,0 і 2,0 відповідно;
– має приємний хлібний аромат і поїдається всіма сільськогосподарськими тваринами та птицею.
Продукт відповідає наступним вимогам ТУ У 10.9-22593940-002:2012 «Соя екструдована повножирова термооброблена»:
– масова частка вологи – не більше 10%;
– масова частка сирого протеїну в перерахунку на абсолютно суху речовину – не менше 33%;
– масова частка сирого жиру в перерахунку на абсолютно суху речовину – не менше 20%;
– активність уреази – 0,1-0,3 од. рН;
– масова частка сирої клітковини – не більше 7%.

Нерафінована соєва олія одержується в результаті обробки соєвих бобів — це продукт для приготування збагачених енергією комбікормів.
Соєва олія виробляється за прямої переробки сої, відіграє важливу роль і характеризується великим вмістом лінолевої кислоти і невисоким рівнем насичених жирних кислот, що робить його більш привабливим із точки зору харчової цінності, в порівнянні з більш насиченими оліями:
-висока ступінь ненасиченості;
-олія залишається рідкою у досить широкому температурному інтервалі;
-олію можна селективно гідрувати для змішування з напіврідкими або рідкими оліями;
-олія легко піддається переробці, в ході якої видаляються фосфатиди, сліди металів і мила, і тим самим підвищується стабільність олії;
-олія має унікальні властивості, багата на вітаміни, фосфоліпіди та інші корисні речовини. У ній багато ненасичених жирних кислот, особливо лінолевої і ліноленової. Ці кислоти не можуть синтезуватися в організмі тварин, але життєво необхідні для побудови клітин і деяких гормонів.
Соєва олія містить близько 60% натуральних антиоксидантів від їх загальної кількості в соєвих бобах. Все це робить її незамінним продуктом при вирощуванні свиней, великої рогатої худоби, курей, індиків, страусів та інших тварин і птахів.
ящикПродукт вілповідає вимогам ДСТУ 4534:2006 «Олія соєва нерафінована»:
– кольорове число, мг йоду, не більше – 70;
– перекисне число, моль/кг 1/2 О не більше – 4,0;
– кислотне число, мг КОН/г не більше – 2,5;
– масова частка вологи та летких речовин, не більше – 0,2%;
– масова частка нежирових домішок не більше – 0,1 %;
– масова частка фосфоровмісних речовин в перерахунку на стеароолеолецитін, не більше 3,0%

Кормові суміші – це суміші з подрібнених, приготованих за спеціальною технологією натуральних видів зернових культур. Кормові суміші розробляються виходячи з критеріїв поживності, особливої користі, безпеки та ефективності, застосовуючи органічні і мінеральні речовин, необхідні для забезпечення продуктивності тварин. За рахунок подрібнення кормова суміш краще засвоюється організмом тварин і птиці, менше витрачається енергії на перетравлення корму. Застосування високоякісних кормосумішей, що містять весь спектр вітамінів і мінералів, можна значно підвищити молочну і м’ясну продуктивність тварин, зміцнити їхню імунну систему, нормалізувати функції гормонів та ферментів. Збагачення кормових сумішей протеїном підвищує швидкість росту тварини.

П р о д у к т відповідає вимогам ТУ У 10.9 22593940-001:2012 «Суміш кормова»:
– масова частка сирого протеїну в перерахунку на суху речовину – не менше 14,2 %;
– масова доля вологи – не більше 12%;
– обмінна енергія – 300,25 ккал/100 г;
– кормові одиниці – 1,20 кг;
– масова частка кальцію – 1,48 %;
– масова частка фосфору – 0,523 %.

TOB “КРУК” пропонує виготовлення кормових сумішей на замовлення по запропонованій рецептурі.

Соєвий шрот – якісна сировина для виробництва комбікормів для сільськогосподарських тварин, птиці, риб. Його отримують шляхом переробки соєвих бобів (після вилучення з них олії) і додаткової вологотеплової обробки.
Соєвий шрот покращує засвоюваність поживних речовин комбікормів, збільшує добові прирости, надої, зменшує падіж. Значний вміст протеїну та енергії в шроті дозволяє складати високо- протеїнові і високоенергетичні раціони без застосування дорогих кормів. Це ідеальна заміна традиційній кістковій і рибній муці.
Соєвий шрот містить протеїн, амінокислоти, мінеральні речовини, кальцій, фосфор, залізо, марганець, цинк та ін.
Соєвий шрот вілповілає вимогам ГОСТ8056-96 (шрот соєвий кормовий):
– масова частка сирого протеїну в перерахунку на суху речовину – не менше 50,0%;
– масова частка сирого жиру в перерахунку на суху речовину – 2,0%;
– масова частка вологи і летких речовин – 8,5-10%;
– масова частка золи нерозчинної в соляній кислоті в перерахунку на суху речовину – 0,5%;
– масова частка сирої клітковини в перерахунку на суху речовину – 5,0%;
– кормові одиниці – 1,18;
– масова частка залишкового розчинника – не більше 0,08%
– кислотне число жиру, мг КОН/г, – не більше 30,0.